In dit gesprek spreken we twee medewerkers van de Roos Groep die pas enkele weken deel uitmaken van onze organisatie. In dit verhaal wordt duidelijk hoe ze de eerste weken hebben ervaren en waarom ze voor de Roos Groep hebben gekozen.

De start

Johan de Leeuw:
Toen ik besloot te stoppen met mijn eigen bedrijf, werd ik benaderd door Frank. Hij was werkzaam bij de Roos Groep en vroeg of ik eens mee wilde gaan draaien. Dit leek mij wel leuk en al vrij snel volgde een gesprek met Tom Roos. In dit gesprek merkte ik dat het echt een familiebedrijf is en dat spreekt mij wel aan. Dat komt, doordat er bij een familiebedrijf vaak een gemoedelijke sfeer hangt. Je hoeft dan maar op het bedrijf langs te komen en iedereen zegt hallo en is vriendelijk tegen je.

Hans Peeters:
Ik ben via Johan bij de Roos Groep terechtgekomen. Hij zei toen tegen mij: “Ga maar eens met Roos buurten, want dat is een mooi en gemoedelijk bedrijf.” Ik besloot dat te doen en na een goed gesprek met Tom Roos ben ik direct begonnen. In de tijd die ik nu bij de Roos Groep werk, heb ik het zeker als gemoedelijk ervaren. Laatst kwam ik effe op de zaak en zowel Tom als de collega’s vroegen hoe het ging en of ik nog ergens hulp bij nodig had. Ik vind het prettig dat iedereen elkaar wil helpen en voor elkaar klaarstaat.

Wat is er leuk aan het werk?

Johan de Leeuw:
Ik zit sowieso graag op een machine. Verder is het werk elke dag iets nieuws en wat anders. We hebben vaak geen beeld van wat we de week erop gaan doen en ik vind dat fijn, omdat ik het dan op me af kan laten komen. Ook de verscheidenheid in het werk is een positief punt. De ene keer sta je bij een wegenbouwproject en de andere keer bij een rioolproject.

Hans Peeters:
Ik ben gewoon graag buiten. Het maakt me dan absoluut niet uit of het warm of koud is, als ik maar buiten sta. Als je dit werk doet dan kies je ook voor een deel voor de openlucht en dat is ook een reden dat ik hier zo graag werk.

Grondwerker

Omschrijving van een goede dag

Johan de Leeuw:
We hebben nog geen slechte dagen gehad in mijn ogen. Dat komt ook, omdat we altijd goede zin hebben en lekker door kunnen werken. Je hebt altijd wel een dag dat het tegenzit of niet zo lekker loopt, maar daar kan je toch niks aan doen en moet je dan het beste van maken.

Hans Peeters:
Ook ik heb nog geen slechte dagen ervaren bij de Roos Groep. Wanneer je het werk als hobby ziet of doet wat je leuk vindt, dan is iedere dag gewoon goed. Ik ga in ieder geval nooit met tegenzin naar mijn werk.

De collega’s

Johan de Leeuw:
Fijne collega’s! Het zijn bekwame mensen met ieder zijn eigen kwaliteiten. Ook zijn ze erg collegiaal tegenover elkaar.

Hans Peeters:
Ik heb wel het idee dat de neuzen dezelfde kant op staan. Iedereen wil vooruit en wil ook echt aan het einde van de dag iets moois opleveren. Al met al is het contact gewoon fijn.

 

Benieuwd geworden?

Bekijk hier alle vacatures!