Al enkele maanden werkt de 20-jarige Joris Visser als assistent planner binnen onze organisatie. Zodoende kan er wel gesteld worden dat de Roos Groep voor hem geen onbekend terrein is. Toch hebben we een leuke mededeling, want Joris heeft besloten om vast bij de Roos Groep te werken en daar zijn wij ontzettend blij mee!

Wensen & behoeften

Onlangs heb ik een gesprek gehad met Tom Roos. Hierin hebben we veel belangrijke zaken besproken en ook gekeken naar mijn toekomst. Zo vond hij het heel belangrijk dat ik keek naar mijn wensen en behoeften, zodat ik een functie vervul die hierbij aansluit. Uiteindelijk volgde hieruit dat ik mijn rol als assistent planner mag gaan voortzetten als vaste medewerker van de Roos Groep.

Een bijzondere route

Mijn route tot een vaste baan bij de Roos Groep is redelijk bijzonder. Toen ik mijn middelbare school diploma had behaald, besloot ik een tussenjaar te nemen. In dat jaar wilde ik absoluut niet stilzitten en niks doen, maar gewoon aan de slag. Mijn vader werkt al vele jaren binnen de Roos Groep waardoor ik als het ware met het bedrijf ben opgegroeid. Hij vertelde thuis regelmatig positieve verhalen en daarom besloot ik – tijdens mijn tussenjaar – langs te gaan en naar de mogelijkheden te vragen. In die tijd heb ik een half jaar op het kantoor gewerkt en daarna een aanzienlijke tijd bestellingen gemaakt in de werkplaats – voornamelijk in het weekend. Tot slot vroegen ze mij als assistent planner en daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen.

foto Joris 2
foto Joris

Een open & warme sfeer

Je merkt direct bij de eerste stap in het gebouw van de Roos Groep de open en warme sfeer. Tijdens mijn voorstelrondje waren er dan ook veel medewerkers waar ik een goed gesprek mee had en gaf iedereen mij het gevoel dat ik welkom was. Bovendien vind ik het heel fijn dat de collega’s open en eerlijk zijn; ze zeggen simpelweg waar het op staat en draaien er niet omheen. Hierdoor kan je samen met je collega’s tot een goede oplossing komen.

Assistent planner; een diverse functie

De functie assistent planner omvat een breed scala aan verschillende werkzaamheden. Zo komt er bij een werf veel meer kijken dan alleen het regelen van personeel. De ene keer moet je een betonwacht plaatsen en de andere keer zorg je ervoor dat de benodigde machines tijdig op de werf aankomen. Kortom, ieder project is anders en vereist weer een andere aanpak. Op den duur hoop ik te groeien van assistent planner tot vaste planner, maar met de begeleiding en aandacht die je hier ontvangt moet dat vast en zeker goedkomen!

Contact

Ben jij na het lezen van deze tekst ook enthousiast geworden? Neem dan gerust contact op via onderstaande knoppen.