Na een opleiding van twee jaar kwam Sanne Wouters bij de Roos Groep terecht. Hier werkt ze met veel plezier als werkvoorbereider, maar wat doet ze dan op een werkdag?

Het werken als werkvoorbereider

Als werkvoorbereider moet je mensen melden met een limosa, verrekenstaten maken, bestellingen plaatsen en naar de leverancier sturen. Ik zal limosa eventjes kort in Jip en Janneke taal uitleggen. Hier in België moeten de personen gemeld worden op een werf en wij moeten melden of de mensen effectief op de werf aanwezig zijn. Als dat niet gebeurt en we krijgen een controle dan kunnen we een erg hoge boete krijgen.

Een werkdag in het leven van Sanne

Ik begin meestal tussen half acht en acht. Dan kijken we de planning na of dat er niks veranderd is voor het melden van de mensen. Daarna gaan we kijken welke werven afgerond zijn om verrekenstaten op te maken. Vervolgens krijgen we bestellingen binnen en maak ik die bestellingen. Verder is het gewoon algemeen werk voor zowel Nederland als België. Op een dag kan je gewoon veel verschillende taken op je bord krijgen en die ga je dan afronden. Uiteindelijk ben je dan rond half vijf en vijf uur klaar om naar huis te gaan.

Het eerste contact

Via Pieter en dat is nu een van mijn collega’s op het kantoor. Ik was een stageplaats aan het zoeken en hier in België kon ik die heel moeilijk vinden. Daarom vroeg ik aan Pieter of ze bij de Roos Groep nog iemand zochten. Ik ben dus voor het eerst in aanraking gekomen met de Roos Groep via iemand die ik ken.

Waarom de Roos Groep?

Hier kreeg ik de kansen die ik ergens anders niet kreeg, omdat ik nog geen ervaring had binnen de administratie. Ik heb specifiek de opleiding technisch administratie in de bouw gevolgd en wilde daar echt iets mee doen, maar in België lukte mij dat gewoon niet.

Unieke eigenschappen de Roos Groep

De kansen die je hier krijgt en dan bedoel ik ook de kansen die je krijgt zonder de ervaring. Ze staan hier open voor het ontvangen en opleiden van mensen om zo specialiteiten te ontdekken. Je krijgt gewoon enorm veel groeikansen binnen dit bedrijf en zo kan je dan ook hogerop raken.

Prettige werksfeer

De sfeer met de collega’s gaat erg goed. Er hangt hier een erg prettige werksfeer en iedereen is vriendelijk tegen elkaar. Je kan iedereen iets vragen en ze zullen je altijd verder proberen te helpen.

Ontwikkelingsmogelijkheden

Zodra je een interessante opleiding of cursus tegenkomt voor jouw functie, dan staan ze er hier altijd wel voor open om jou die opleiding of cursus te laten doen.

 

Benieuwd geworden?

Bekijk hier de vacature van werkvoorbereider!