In dit gesprek spreken we met de twintigjarige Ivo Geraerts die werkzaam is als monteur in de werkplaats. Ivo werkt al bijna twee jaar voor de Roos Groep, maar heeft in die tijd al veel meegemaakt en geleerd. Hij wil ons graag meer vertellen over hoe het is om bij de Roos Groep stage te lopen.

De Roos Groep & jongeren

Ik denk dat sommige delen van de Roos Groep heel leerzaam kunnen zijn voor jongeren. Het is vooral een ideaal bedrijf als je geld wil verdienen, veel uren wil maken en in een korte tijd heel veel wil leren. Vooral dat laatste zorgt er wel voor dat ik hier écht op mijn plek zit.

Begeleiding

Bij de Roos Groep besteden ze veel tijd aan het begeleiden van hun leerlingen. Toen ik binnenkwam was ik alles behalve een natuurtalent monteur, dus ze hebben hier wel veel geduld met mij moeten hebben. Dat was voor hun geen probleem en ze hebben in die periode wel echt alles aan gedaan om mij goed op gang te helpen. Al met al ben ik met nul ervaring binnengekomen en heb inmiddels al ontzettend veel geleerd.

stage monteur mobiele werktuigen

Voor wie?

Ik denk dat iedereen hier stage kan lopen. Al heb je voordat je hier begint al een klein beetje ervaring met sleutelen – al is het aan een brommer – dan kan je hier prima terecht. Als je vanaf nul begint dan kan het ook, maar dan zal je wel een tandje bij moeten zetten. Uiteindelijk zal je mede door de begeleiding hier heel veel leren en goed kunnen werken.

Uniek bedrijf

Het is heel vet dat de Roos Groep in het bezit is van verschillende grote machines. Dat zijn dingen die meteen opvallen als je er bijvoorbeeld langsrijdt. Verder is de betonwereld natuurlijk een unieke wereld, omdat ze zoiets niet overal in Nederland hebben. Naar mijn mening is de Roos Groep gewoon een uniek bedrijf.

 

Benieuwd geworden?

Bekijk hier de stagemogelijkheden!