Drie jaar geleden kwam Akhmed voor het eerst in contact met de Roos Groep. Hij startte destijds met zijn functie als calculator, maar afgelopen jaar besloot hij het roer om te gooien en te starten als technisch tekenaar. Inmiddels is hij ruim een jaar verder en bevalt het hem nog steeds heel goed. Hij deelt in het onderstaande interview zijn mening en legt uit wat zijn functie allemaal inhoudt.

Kan je een korte omschrijving geven van je functie?

Als technisch tekenaar werk ik vooral met programma’s als Autocad en Civiel 3D. In Autocad moet ik vooral voegenplannen tekenen voor betonwerken als wij beton gaan storten of machinaal te werk gaan. In Civiel 3D moet ik vooral machinebestanden voor het GPS rijden ontwerpen.

Kan je een omschrijving geven van een gemiddelde werkdag?

Eigenlijk heel simpel. Ik neem altijd mijn eigen laptop mee en die start ik ’s morgens gewoon op als ik op het kantoor aankom. Soms haal ik wat koffie of iets anders te drinken. Daarna kijk ik op de planning wat we de komende dagen hebben en dan begin ik met het tekenen. Meestal ga ik dan aan de slag met het opvragen van plannen. Dat moet je dan bijvoorbeeld bij Hans (collega) of bij de projectleider doen. Het kan ook zijn dat we het zelf buiten doen inmeten. Als ik die tekeningen heb, kan ik zelf beginnen met tekenen. Normaalgezien heb ik die tekening nog dezelfde dag af, maar dat hangt van het project af. Soms kan dat ook een paar dagen duren of zijn er bepaalde problemen waardoor ik een aantal telefoontjes moet doen.

Hoe ben je bij de Roos Groep terechtgekomen?

Ik heb een opleiding gevolgd en dat was een korte opleiding waarbij ik een stageplaats moest zoeken. Bij Roos zochten ze in die tijd ook een calculator en zij hebben dan ook contact opgenomen met mijn begeleider. Hij heeft mij uiteindelijk aan Pieter (collega/ manager) voorgesteld en zo ben ik hier begonnen.

Waarom heb je voor de Roos Groep gekozen?

In het begin kende ik wegenwerken niet echt. Meer richting het einde van mijn opleiding kwamen de wegenwerken en betonwereld in beeld. Daar begon dan ook mijn interesse in die branche. Toen ben ik gaan onderzoeken hoe het was om in die branche calculaties te maken. Ook heb ik rondgevraagd in mijn omgeving hoe het was om binnen de wegenbouw te werken en zoals je weet ben ik uiteindelijk na mijn stage blijven hangen.

Wat maakt het werken bij de Roos Groep zo leuk?

Je hebt heel veel uitdaging en je leert heel veel. Ook geven ze hier bepaalde opleidingen die je kennis en expertise ten goede komen. Iedere dag heb je weer nieuwe projecten en zaken die je moet oplossen en dat zorgt er wel voor dat ik het hier heel leuk vind.

Waarom is de Roos Groep een goede plek om jezelf te ontwikkelen?

Ze geven je veel ruimte om jezelf te blijven ontwikkelen. Ik heb hier bijvoorbeeld een paar jaar geleden een opleiding in beton gevolgd, maar recentelijk ook voor Autocad en Civiel 3D, dus ze helpen je wel bij het verbreden van je kennis. Daarnaast geven ze je de kans om een nieuwe functie te bekleden, want ik begon als calculator en ik werk nu als technisch tekenaar. Samen kijk je gewoon wat er bij je past en dit mag je ook gaan doen!

 

Benieuwd geworden?

Bekijk hier alle vacatures!